Ünnepek alatt is folyamatosan kint voltak a határmentén a polgárőrök

2021.12.28

A röszkei határvédelmi tagozat polgárőrei járőr szolgálatot láttak el a határszakasz röszkei közigazgatási területén, valamint a település belterületén az adventi és karácsonyi ünnepek alatt is.

Túró István elnök elmondta, hogy figyelő szolgálatot láttak el az esti órákban és ezzel segítséget nyújtottak a rendőröknek a hideg, esős időjárásban. A külterületen is járőröztek a polgárőrök, és a rendőrök jelzésére segítettek a határsértők elfogásában is. Az egyesület hőkamerájával sikerült a migránsok tartózkodási helyét behatárolni. Az ünnepek alatt több migráns csoport feltartóztatásában segítettek a rendőrség munkatársainak.

Az ünnepek után is a rendőrség kérésének megfelelően kint lesz a polgárőr járőr szolgálatunk a település közigazgatási területén,-tette hozzá az elnök.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Hírszerkesztő: Magyari Béla