Ünnepi évzáró elnökségi ülés volt Csongrádban

2019.12.18

Ünnepélyes évzáró elnökségi ülést tartott a Kastélykert vendéglátó egység éttermében december 18-án a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség, ahol értékelték a 2019-es munkát, illetve jutalmazták a kiemelkedően teljesítő polgárőröket.

Batiz István elnök köszöntötte a megjelenteket. Ezután értékelte az elmúlt időszakot, és a megjelent polgárőröket tájékoztatta az elkövetkezendő időszak fontosabb feladatairól. Ezt követően az elnökségi ülés egy kisebb házi ünnepségé alakult át. Az ünnepséget négytagú, Szerb delegáció is megtisztelte jelenlétével, amelyet Pásztor István vezetett.

Hozzászólása alkalmával Szilassi Horváth Jenő r. ezredes, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányhelyettes rövid ismertetőt adott Csongrád megye közbiztonságáról. Megköszönte a polgárőrök 2019 évi tevékenységét. Elismerését fejezte ki a sok közös szolgálatért, amelyet a megye polgárőrei végeztek a rendőrséggel karöltve a lakosság biztonsága érdekében. További tevékenységhez sok sikert, erőt, egészséget és Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánt.

Dr. Német Krisztina r. alezredes asszony az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatóság igazgatója röviden ismertette az igazgatóság megyei működését. Ezután megköszönte a polgárőrök 2019 évi tevékenységét. A további munkához sok sikert és Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánt.

Dr. Mezey Róbert a Csongrád Megyei Kormányhivatal helyettes vezetője hozzászólása során elmondta, hogy a polgárőrséggel 1990-es évek óta jó kapcsolata van. Ott volt jegyzőként is a kezdeti megalakulások évében és figyelemmel kísérte a tevékenységüket is. Gratulált a polgárőrségnek a színvonalas munkájukhoz és Áldott Ünnepeket kívánt mindenkinek.

Az elnökségi ülés befejezéseként elismerések átadására került sor azon polgárőrök számára, akik a 2019 évben kiemelkedő munkát végeztek.

Batiz István elnök befejezésként, kellemes ünnepeket, sikerekben gazdag Boldog Új Évet, kívánt mindenkinek és jó étvágyat kívánt a vacsorához.

Írás és fotó: Magyari Béla