Vajdasági Magyar delegáció fogadása

2019.04.13

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége négy fős, delegációt fogadott Tiszaszigeten, a Határőrizeti emlékhelyen április 12-én késő délután.

A delegáció Szerb nyugállományú belügyi résztvevőkből állt, amelynek célja a Szerb Köztársaság illetve a Vajdaság területén a polgárőrség létrehozásának segítése. A kapcsolat kiépítésében fontos szerepe volt Márton István nyugállományú rendőr ezredes úrnak is, aki a Csongrád Megyei Rendőr- Főkapitányság nyugdíjasa. A találkozón részt vett Ferenczi Ferenc Tiszasziget polgármestere és a helyi polgárőr egyesület vezetése is

Batiz István megyei elnök köszöntötte a vendégeket, majd röviden értékelte a találkozó célját. Ezután bemutatta a megyei polgárőr szövetség megjelent képviselőit, és a feladatait. Kihangsúlyozta, hogy a Polgárőrség Magyarország egyik nagy létszámú, az egyesülési jog alapján létrejött társadalmi szervezete. Célja az ország közrendje és közbiztonsága fenntartásának segítése, a kataszrófavédelemben, a határőrizetben, a környezet- és természetvédelemben, a veszélyhelyzetek megelőzésében és kezelésében, a társadalmi bűnmegelőzésben való lakossági részvétel, illetve az önkormányzatok és a lakosság közötti bizalom erősítése, továbbá a helyi közbiztonság közösségi védelme.

Pástor István a Becej Szerb Belügyi Szerveinek Nyugdíjas Szövetség elnöke megköszönte, hogy lehetőségük volt a baráti találkozón részt venni és megismerhették a Magyarországi polgárőrséget és a megyei szövetséget. A kölcsönös tapasztalatcsere, lehetőséget ad számukra az ottani sajátosságoknak megfelelő polgárőrség megszervezésében közreműködni. Köszönik a lehetőséget, hogy részt vehettek az Országos Polgárőr Szövetség mai közgyűlésén is.

Ezután a közös vacsora elfogyasztása után lehetőség volt egy kötetlen baráti beszélgetésre is.

Forrás és kép: Magyari Béla