Városi Gyermeknap és Pünkösdi Vásár Szentesen

2023.05.30

Az elmúlt hétvégén ismét megtelt a Kossuth tér. A programok összeállítása együttműködés révén alakult ki. Melynek a zavartalan lebonyolításához felkérést kapott a Szentes Polgárőr Egyesület.

Már szombaton délután izgatottan gyülekeztek a gyermekek, hiszen a népszerű ugrálóváron túl népzenei és néptánc műsorok váltották egymást majd táncházzal zárult a programsorozat. A rendezvényt látogatók és személygépjárműveik biztonságára is figyeltek a polgárőrök.

Vasárnap délelőtt folytatódtak a színes programok a Pom-Pom zenekar élőzenés műsorával. Majd Varró Dániel bűvész szórakoztatta a közönséget. Minden gyermek találhatott kedvére való elfoglaltságot, hiszen lehetett kézműveskedni, csillám tetoválást készítettni, hajat fonatni és lufit hajtogattatni. Eközben a felnőttek az árusok portékáit tekinthették meg illetve vásárolhattak is. A nagyobb gyermekek örömmel fogadták a Hege show-t hiszen a biciklis akrobaták egy különleges műsorral készültek. A programhoz útlezárásra volt szükség, amelyet egyesületünk tagjai végeztek. A nap zárásaként mozi várta az érdeklődőket piknik jelleggel, ahol a Vukot vetítették. A rendezvények eseménymentesen zárultak.

Fotó: Paksi Anikó

Szöveg: ifj. Faragó János

Hírszerkesztő: Magyari Béla