Vasárnap is mozgalmasan telt Ruzsán

2022.06.13

Az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai és vendégpolgárőrök, a mezőőrök és a rendőrséggel együttműködve 18 fő illegális migránst tartóztattak fel június 12-én délelőtt Ruzsa és Öttömös közigazgatási területén.

A reggeli órákban a Ruzsai Polgárőr Egyesület lakossági bejelentés alapján a településünkre, több irányból, gyalogosan érkező szír, afgán,indiai állampolgárokat tartóztatott fel. Az öt fő őrzése a Belvárosi Polgárőr Egyesület tagjai vették át, amig a rendőrség a helyszínre érkezett.

Krisztin Gábor ruzsai elnök elmondta, hogy az egyik helyi polgárőr egyesület az Öttömös felőli oldalon folytatott további felderítő tevékenységet, míg a másik polgárőr egyesület az Üllés felőli oldalon tette ugyanezt. Lakossági bejelentést követően az EDR rádión tájékoztatást kaptunk, hogy az úgynevezett Öttömösi nagykanyarban, amely Öttömös és Ruzsa közötti műúton található, migráns csoportot láttak a közeli erdőben áthaladni. Az Öttömösi Mezőörség és a polgárőrség megerősítette ezt az információt. A helyszínre érkezve a Ruzsai, Öttömösi, Szeged Belvárosi, Zala megyei polgárőrök, összefogva a nyomokat követve, megkezdték az erdős terület átvizsgálását. A közel egy órás terepszemle meghozta eredményét.

A sűrű páréves erdős, cserjés részben 13 afgán származású férfi került feltartoztatásara, és kikísérve a közeli műúthoz, és átadva a rendőrségnek, tette hozzá az elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla