Végső búcsú Gilinger Istvántól

2021.04.15

2021. április 14-én 12 órai kezdettel került sor Gilinger István a Szentes Polgárőr Egyesület elnökének temetésére a szentesi református temetőben.

A megemlékezésen résztvevő búcsúbeszédet tartó nyugállományú honvéd százados az életútját történő ismertetést követően említést tett az elhunyt honvédségi pályafutásáról.

Ezt követően Tokovics Attila a Hódmezővásárhely Polgárőr Egyesület titkára vázolta elnök úr kimagasló munkásságát, tevékenységét. Az önkormányzat tisztségviselője a mindennapok során végrehajtott közös munkáról a baráti kapcsolatokról szólt. A beszédeket követően a gyászoló tömeg az utolsó útjára, végső nyughelyére kísérte Gilinger Istvánt, ahol a Silencio hangjára helyezték örök nyugalomra.

A temetésen az Országos Polgárőr Szövetség nevében részt vett Dr. Fekecs Dénes úr az OPSZ gazdasági elnökhelyettese, Batiz István az OPSZ elnökségi tagja, megyei elnök és számos polgárőr vezető és polgárőr tag.

A Szentes Polgárőr Egyesület köszönetnyilvánítása

A Szentes Polgárőr Egyesület a Tisza-Táj Polgárőr Egyesület nevében is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik Gilinger István 2021. április 14-i temetésén a szentesi Alsó-református temető ravatalozójánál megjelentek, lerótták kegyeletüket, utolsó útjára elkísérték egyesületünk elnökét.

A családtagok, a barátok, ismerősök részvételén túl egyesületünk tisztelettel mond köszönetet Szabó Zoltán Ferencnek Szentes Város Polgármesterének, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal képviseletében megjelent munkatársaknak, az Országos Polgárőr Szövetség és a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége részéről megjelenteknek.

A megye polgárőr egyesületei közül Csongrád és Térsége, Felgyő, Derekegyház, Szegvár, Eperjes, Árpádhalom, Nagymágocs, Ópusztaszer, Csanytelek, polgárőr egyesületek elnökeinek, tagjainak megköszönjük részvétnyilvánító jelenlétüket.

Polgárőr társunk emlékét tisztelettel megőrizzük