Végső búcsú Gulyás Sándortól

2021.04.22

2021. április 21-én 14 órai kezdettel került sor Gulyás Sándor az Algyői Polgárőr Egyesület elnökének, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége Felügyelő Bizottság elnökének temetésére az algyői temetőben.

Ismét gyászolunk. Ismét búcsúzunk. Ismét eltávozott egy őszinte barát, egy nagyszerű polgárőr vezető, akit tiszteltünk, akit a magunkénak tudtunk. A polgárőrség helyi és országos közössége egy értékes és elismert emberrel ismét megfogyatkozott.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, és az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület elnöksége és tagsága nevében őszinte megilletődéssel és mélységes fájdalommal búcsúzunk Gulyás Sándortól, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének halottjától, a Felügyelő Bizottság elnökétől, az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület vezetőjétől, aki életének hetvenedik évében örökre kivált közösségünkből. Egy hónapig küzdött a gyilkos kórral, változó egészségügyi állapotban. Mi a gyógyulásában reménykedtünk, felépülését vártuk. Halálának híre mindenkit mélyen megrázott. Fájdalmas, hogy róla már csak múlt időben tudunk beszélni, hogy élete, munkássága egyik pillanatról a másikra emlékké, életművé válik.

Tokovics Attila a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület Titkára búcsúzót el tőle a polgárőr társak nevében.

Eljöttünk, hogy búcsút vegyünk Tőle. Eljöttünk, hogy emlékezzünk rá, eljöttünk, hogy köszönetet mondjunk áldozatos és fáradtságos tevékenységéért, mellyel hozzájárult az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület fejlődéséhez.

"Engedjék meg kedves gyászolók, hogy néhány percig feledve a bennünket ért fájdalmat, életének egy meghatározó korszakáról, a polgárőrségben eltöltött időszakáról pár szót szóljak, s bánatunkat azzal enyhítsem, hogy a családjáért és a polgárőr mozgalomért élt. A polgárőr feladatellátást szívügyének tekintette, szinte hivatásként élte meg ezen társadalmi tevékenységet.

Folyamatos munkakapcsolatot alakított ki a Megyei Szövetség vezetésével, rendszeresen felajánlotta a segítségét. Ennek köszönhetően a küldöttgyűlés résztvevői 2020. év elején Gulyás Sándort egyhangú szavazással Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége Felügyelő Bizottság elnökének választotta meg. Társadalmi tisztségét sajnos csak nagyon rövid ideig tudta gyakorolni...."

Búcsúzzunk tőle azzal, hogy emlékét kegyelettel megőrizzük.

Gulyás Sándor nyugodj békében!