Vendég polgárőrök is segítik a migráció elleni küzdelmet

2022.03.04

A Fejér megyei és Jász-Nagykun-Szolnok megyei polgárőr egyesületeiből, mint "Vendég Polgárőrök" vesznek részt a déli országhatár mélységi védelmében az illegális migráció elleni küzdelemben a rendőrséggel együttműködésben március 4-étől.

Nagy segítséget jelent a jelent a migrációs helyzet kezelésében a helyi polgárőr egyesületeknek, hogy három napon keresztül mintegy 25 fő polgárőr lát el szolgálatot váltott időrendben éjjel és nappal.

Batiz István a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek szövetségének elnöke köszöntötte a vendég polgárőröket, és segítséget nyújtott az elhelyezkedésében is. Megbeszélték a várható feladatokat is. a vendég polgárőrök segítségét, amelyet a településeknek nyújtanak a déli határszakaszon. A helyi polgárőr egyesületeknek sokat segítenek a vendég polgárőrök, -tette hozzá az elnök.

Cseh István a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a vendég polgárőrök nevében megköszönte a fogadtatást, az elszállásolást. Örömmel vállalták ezt az önkéntes szolgálatot. Mind két megye polgárőrei 2016 szeptemberében már voltak segítséget nyújtani a déli határszakaszon. Elmondta, hogy akkor is a települések lakossága nagy szeretettel fogadták őket. Bíznak abban, hogy a helyi polgárőrök is nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a vállalt önkéntes szolgálatot el tudják látni.

Szöveg és fotó Magyari Béla