Vendég polgárőrök segítenek az illegális migráció védekezésében Röszkén

2021.11.06

A röszkei polgárőrséghez érkeztek, vendég polgárőrök Vecsésről tizenegy fővel és négy szolgálati gépjárművel. Fel ajánlották segítségüket a röszkei határ szakaszon az illegális migráció visszaszorítása érdekében pénteken és szombaton éjszaka (november 5-én és 6-án).

A Röszkei Polgárőr Egyesület részéről Túró István elnök fogadta őket. A vendégek Hanek Gábor elnök vezetésével érkeztek.

A röszkei elnök tájékoztatta a vendégeket a jelenlegi helyzetről, és a szolgálatok ellátásáról. Kihangsúlyozta, hogy a rendőrség munkatársaival szorosan együttműködnek. Ők segítenek a határmenti és mélységi területek szolgálati feladatait ellátni.

Ezután a rendőrség részéről Dr Pulics János rendőr alezredes és Havasi Lilien rendőr hadnagy tartott rövid tájékoztatót a jelenlegi határhelyzetről Röszke térségében. Majd megbeszélték a közös szolgálat ellátás részleteit. Közel három hónapja újra felerősödött a migrációs nyomás főleg az ÉLŐ TISZÁN,- hangzott el a tájékoztatón

A tájékoztató után a röszkei polgárőr egyesület polgárőreivel egyeztettek a szolgálat lefolyásának helyzetéről.

Az éjszakai szolgálat során a polgárőrség, a rendőrséggel, a honvédség járőreivel és a Cseh rendőrséggel közös szolgálatban 5 én éjszaka 54 fő illegális migráns feltartoztatásában segítettek a vendég és a röszkei polgárőrök,- tájékoztatott Hanek Gábor elnök.

A rendőrség az érvényben lévő szabályoknak megfelelően járt el a személyazonosságukat igazolni nem tudó személyekkel.

Szöveg és fotó: Magyari Béla