"Zászlóbontás" a Csanádalberti Polgárőr Egyesületnél

2024.06.06

Június 5-én szerdán adták át hivatalosan a közösség szolgálatának a Csanádalberti Polgárőr Egyesület új gépjárművét, egy Suzuki Vitara-t.

"Örülök, hogy jelen lehetek egy szervezet zászlóbontásánál"- mondta a Csanádalberti Polgárőr Egyesület tevékenységéről elhangzott beszámoló után a Makói Rendőrkapitányság vezetője Balogh- Szabó Imre r. ezredes.
"Zászlóbontásként tekinthetünk az első komoly eszköz, gépjármű szolgálatba állítására…..ezzel is növelve a lakosság szubjektív biztonságérzetét".


A járművet 2023 szeptemberében ajánlotta fel több társával egyetemben az ORFK, a polgárőr egyesületek részére megtekintésre, javításra és használatra.

A Csanádalberti Egyesület akkor egyedüliként élt a lehetőséggel, vállalva a határvédelemben karosszéria-sérült autó javításának munkáit és költségeit.
2023 novemberében sikeres támogatói bált szerveztek, valamint Lázár János miniszter úr támogatásával szerezték meg az autó felújításához szükséges forrásokat.


A átadáson részt vett Batíz István, a Csongrád- Csanád Vármegyei Polgárőr szervezetek Szövetségének elnöke, a rendőrség képviseletében Balogh- Szabó Imre, r. ezredes a makói rendőrkapitányság vezetője, Cződör Krisztián a pitvarosi rendőrőrs vezetője, Csjernyik Zoltán a település polgármestere, az együttműködő Marosmenti Polgárőr Egyesület elnöke és alelnöke, Óvári Árpád, és Oláh Sándor, valamint a Csanádalberti Polgárőr Egyesület tisztségviselői, Kosztolányi László alelnök, és Pintér Irén gazdasági vezető.


Az egyesület vezetője Bartos Zsuzsanna rövid beszámolóban összegezte az egyesület tevékenységét, terveit, hosszú távú célkitűzéseit.
Az esemény az autó átadásával, bemutatásával, majd ebéddel zárult."Ez a jármű megtette a maga szolgálatát a határon, az ország védelmében, ideiglenesen nyugállományba vonult…mi újra szolgálatba hívtuk. Hiszem, hogy a határon belül, új köntösben, békésebb vizeken is jó szolgálatot fog tenni a helyi közösségnek, és hasznos munkatársa lesz egyesületünknek.

Köszönjük a lehetőséget." /Bartos Zsuzsanna/

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla