2020 május 9-én ellenőrzött körülmények mellett újra kinyitott a mindszenti piac. Már 6 órakor a kapuban állva figyelték a polgárőrök a kötelező maszk viselését és az időkorlát betartását.

A polgárőrség Magyarország legnagyobb humán tartalékkal bíró, mozgósítható civil szervezete, több mint kétezer településen van jelen - fejtette ki a Magyar Nemzetnek Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség elnöke. Elmondta: lenyűgözte a tagság hozzáállása, ahogy a rendőrséggel, a helyi önkormányzatokkal együttműködve önkéntes szolgálatra...

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökségének nevében szeretettel köszöntöm a polgárőr édesanyákat, nagymamákat és egyben megköszönöm az önkéntesen vállalt, áldozatos munkájukat.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".