Polgárőr hírek

2023 március 11-én tartották Algyőn a hagyománynak számító Algyő- Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúrát, mely a nagy árvíz által a Petresi gátszakadásnak állít emléket.

,,Fontos ebben a rohanó világban, hogy ne csak kapjunk, adjunk is'' Jött a sokatmondó válasz arra a kérdésre: Miért lettem Polgárőr?

A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöksége nevében tisztelettel köszöntöm a Polgárőrség hölgy tagjait és mellette minden NŐ-t, aki támogatja férfi bajtársainkat a háttérből, ebben az önként vállalt szép, de olykor nem könnyű munkában.

A Felgyői Polgárőr egyesület már évekkel ezelőtt elindította a tanyaprogramot a külterületen élők közbiztonsága és a mindennapi életkörülményekben való segítségnyújtás érdekében.

A Móra-Net Tv stábja egy felhős tél végi napon elkísérte a Domaszéki Polgárőr Egyesület két tagját, Landberger Lászlót és Magyari Attilát a tanyavilágba. A földutakon zötykölődve emberi sorsokról, a migrációról, vagy éppen a hivatásos munkájuk mellett betöltött polgárőr-szerepről beszélgettünk. Landberger László többek között arról mesélt, milyen...

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".