A Szeged-Szőreg Polgárőr Egyesület március 11-én adományt szállított a Makó Járás területén lévő Pitvaros községbe. Az adományokat átvette a helyi polgárőr egyesület.

Nemzeti ünnep

2021.03.12

Március 15. az emlékezés napja. Emlékezzünk hát azokra a hős 1848-49-es forradalmárok, akik életüket áldozták hazánk függetlenségéért!

Az OPSZ továbbra is irányítási nehézségekkel küzd. Nem tudunk közvetlen élő kapcsolatot kialakítani, a korlátozások miatt a közgyűléseket, fórumokat, szakmai találkozókat nem lehet megtartani. Sőt március 8. és március 22. között további szigorítások léptek hatályba, mindezeket figyelembe véve a levelek, a körlevelek, online kapcsolatok maradnak az...

A közúti közlekedésben nem kívánság műsor a mobilitás, a helyváltoztatás igénye. Az emberek egész életükben közlekednek valamilyen módon, akár gyalogosan, akár járműben ülve vezetőként vagy utasként. Sajnos ennek a nagy "társasjátéknak" - ha nem tarjuk be a játékszabályokat - áldozatai is vannak.

Batiz István, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke, a nőnap alkalmából ezúton is köszönti a hölgyeket.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".