Polgárőr hírek

Két apropóból is született az alábbi Aranyembör-interjú: a napokban nyugdíjba vonult civil foglalkozásából, azaz buszsofőri munkájából Faragó János. Egyben ő a Szentes Polgárőr Egyesület első embere, aki nemrégiben az Országos Polgárőr Szövetség első elnökétől részesült elismerésben. Elégedetten tekint mindkét munkájára, és szerinte minden egyes...

Negyedik alkalommal rendezték meg február 10 - én szombaton Böllér Show & Kolbásztöltő és -sütő versenyt a Bűbáj Élménybirtokon, Ásotthalmon. Kitettek magukért a csapatok, a hangulat és a kolbászok is kiválóak voltak.

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége soron következő elnökségi ülését tartotta 2024. február 9-én 16 órakor a Határrendészeti kirendeltségen, amelyen az első félévi munkatervet is elfogadták.

A Csongrád a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és Makó Város Önkormányzata a Civilek napja alkalmából tartott ma sajtóeseményt, amelynek keretében a X. Civil véradó hétre is ráirányították a figyelmet. A véradás és a rendezvény célja is az volt, hogy minél több civil szervezetet, minél több civil szervezeti tagot,...

Február közepén tizedik alkalommal rendezik meg a Civil Véradó Hetet a vármegyében. Az esemény fővédnöke, Batíz István, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

2023-ban több oktatást szervezett a térség polgárőreinek a Marosmenti Polgárőr Egyesület, és nem szakítva a hagyományokkal a 2024-es évet is egy újabb, ezúttal szabálysértési oktatással kezdte.

Víghné Somodi Rita a Szegvári Polgárőr Egyesület társelnöke elmondta, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is járják a tanyavilágot, ahol élnek idősebbek és mezőgazdasággal foglalkozó fiatalok is egyaránt. Ha kell kiviszik a segélycsomagot is a rászorulóknak.

Az év szinte minden napján, összesen több mint tizenkétezer órában adtak szolgálatot tavaly a röszkei polgárőrök. A település biztonságának őrzése mellett munkájuk nagy részét a határrendészeti szervek segítése, és az illegális migráció elleni harc teszi ki – hangzott el az egyesület 2024 január 12-i közgyűlésén, amelyen ismét elnöknek választották...

Az aktív részvétel a véradásokon kiemelkedő fontosságú, hiszen ezzel életet menthetünk és hozzájárulhatunk a közösség egészségéhez. A vérátömlesztés nélkülözhetetlen a súlyos betegségek, balesetek vagy műtétek során. A polgárőrség tagjai közötti összefogás és támogatás részeként a Civil Véradó Héten való részvétellel aktívan hozzájárulhatunk a...

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".