Elnöki dicséretet kapott Sárközi László polgárőr vezető

2021.04.09

Az Országos Pol­­gárőr Szövetség elnöke, Tú­­rós András a határterületen kifejtett kimagasló polgárőr-tevé­kenysége elismeréseként elnöki dicséretben és jutalomban részesítette Sárközi Lászlót, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (polgárőrség) elnökét.

A mórahalmi polgárőrség 1991. december 18-án tíz fővel alakult. Sárközi 2016 óta polgárőr, korábban civil munkahelyen dolgozott, a migrációs nyomás fokozódása miatt kereste meg a városvezetés. - Mivel ko­­rábban rendvédelemben dolgoztam, felterjesztettek elnöknek, tag lettem, megválasztottak, és onnantól a város, a lakosság és Mórahalom vendégeinek érdekeit próbálom szolgálni - mondta.

Sárközi Lászlót, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (polgárőrség) elnökét a határterületen kifejtett kimagasló polgárőr-tevékenysége elismeréseként díjazták.
Sárközi Lászlót, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (polgárőrség) elnökét a határterületen kifejtett kimagasló polgárőr-tevékenysége elismeréseként díjazták.

Elnökként nemrég kezdte meg második négyéves ciklusát, mivel a tagság ismét megválasztotta. László most és korábban is azt hangsúlyozta, hogy az elismerés nemcsak neki, hanem az egész csapatnak szól. Tavaly is díjazták ugyanis a csapatot, akkor az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatában végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként ve­hetett át oklevelet a mórahalmi vezető.

- A társszervekkel való szoros együttműködés nagyon fontos, huszonnégy órában számíthatnak ránk, bármikor tudunk segíteni a migrációs feladatokban is, és szükség is van a segítségünkre. Az országos szövetség határvédelmi tagozat munkájának koordinálásában is részt veszek - sorolta fő tevékenységüket.

A csapatmunka fontosságával kapcsolatban hozzátette, a mórahalmi polgárőrök az önkormányzat rendészetével és a mezőőri szolgálattal is együttműködnek, közösen lát­­nak el szolgálatot.

Forrás: délmagyar.hu

Fotó: Török János

Hír szerkesztő: Magyari Bála