Polgárőr hírek

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága által meghirdetett X. Civil véradó héten február 19–e és 23-a között Csongrád-Csanád vármegyében 6 településen: Makón, Szegeden, Szentesen, Mindszenten, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon lehet majd csatlakozni az akcióhoz.
10.000 darab Hagymatikum...

Az országban elsőként – az OPSZ elnökének jelenlétében – már a módosított polgárőr törvény alapján újította meg együttműködéseit az önkormányzattal és a társszervekkel a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség).

A Csongrád-Csanád Polgárőr Szervezetek Szövetsége szervezésében polgárőr vezetői képzést tartottak a Szegedi Határrendészet tanácstermében, ahova meghívást kaptak a polgárőr szervezetek vezetői és a vezetőség tagjai február 17-én. A képzésen 43 fő polgárőr vezető és a vezetőségi tag vett részt, melyen a polgárőrségről szóló 2011. évi CLXV. törvény...

Két apropóból is született az alábbi Aranyembör-interjú: a napokban nyugdíjba vonult civil foglalkozásából, azaz buszsofőri munkájából Faragó János. Egyben ő a Szentes Polgárőr Egyesület első embere, aki nemrégiben az Országos Polgárőr Szövetség első elnökétől részesült elismerésben. Elégedetten tekint mindkét munkájára, és szerinte minden egyes...

Negyedik alkalommal rendezték meg február 10 - én szombaton Böllér Show & Kolbásztöltő és -sütő versenyt a Bűbáj Élménybirtokon, Ásotthalmon. Kitettek magukért a csapatok, a hangulat és a kolbászok is kiválóak voltak.

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége soron következő elnökségi ülését tartotta 2024. február 9-én 16 órakor a Határrendészeti kirendeltségen, amelyen az első félévi munkatervet is elfogadták.

A Csongrád a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és Makó Város Önkormányzata a Civilek napja alkalmából tartott ma sajtóeseményt, amelynek keretében a X. Civil véradó hétre is ráirányították a figyelmet. A véradás és a rendezvény célja is az volt, hogy minél több civil szervezetet, minél több civil szervezeti tagot,...

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".